Paralipomena poetica

Brane Senegačnik

Novi pristopi (2004) • esejistika

  • nominacija za Rožančevo nagrado

Brane Senegačnik se je rodil leta 1966 v Ljubljani. Doktoriral je iz klasične filologije na ljubljanski filozofski fakulteti, kjer je tudi zaposlen. Glavno področje njegovega znanstvenega raziskovanja je grška tragedija. Doslej je izdal štiri pesniške zbirke in knjigo esejev o duhovnih problemih sodobne slovenske kulture. Paralipomena poetica je knjižni izbor več o knjigi

Pesem ni odprta zato, ker iz nje jasno izvemo, kako in kaj se je z nekom nekoč nekje zgodilo, temveč zato, ker je odtis radikalne resničnosti, ki je ena in ista tu in tam, nekoč in zdaj, pri meni in tebi.

Predstavitev knjige

Brane Senegačnik se je rodil leta 1966 v Ljubljani. Doktoriral je iz klasične filologije na ljubljanski filozofski fakulteti, kjer je tudi zaposlen. Glavno področje njegovega znanstvenega raziskovanja je grška tragedija. Doslej je izdal štiri pesniške zbirke in knjigo esejev o duhovnih problemih sodobne slovenske kulture. Paralipomena poetica je knjižni izbor avtorjevih najbolj uspelih esejev, ki obravnavajo zanj najpomembnejša literarna vprašanja.

Izdelava: Pika vejica