Neonski pečati

Andrej Blatnik

Novi pristopi (2005) • teorija

  • nominacija za Rožančevo nagrado

Andrej Blatnik (1963) je pisatelj, urednik in učitelj kreativnega pisanja. Diplomiral je iz primerjalne književnosti in sociologije kulture, magistriral iz ameriške književnosti in doktoriral iz komunikologije. Te vede se prepletajo tudi v Neonskih pečatih: prvi del sestavljajo daljše razprave, posvečene enajstim severnoameriškim romanom (od Faulknerjevega V smrtni uri pa do več o knjigi

Ugotavljanje stanja je pri mislečem človeku vselej že malce borbe proti stanju.

Predstavitev knjige

Andrej Blatnik (1963) je pisatelj, urednik in učitelj kreativnega pisanja. Diplomiral je iz primerjalne književnosti in sociologije kulture, magistriral iz ameriške književnosti in doktoriral iz komunikologije. Te vede se prepletajo tudi v Neonskih pečatih: prvi del sestavljajo daljše razprave, posvečene enajstim severnoameriškim romanom (od Faulknerjevega V smrtni uri pa do Franzenovih Popravkov) in Grobnici za Borisa Davidoviča Danila Kiša. V nadaljevanju avtor dokumentira, analizira in kritično reflektira način obstoja književnosti in knjig v digitalni dobi.

Andrej Blatnik

Andrej Blatnik je izdal sedemnajst knjig v Sloveniji in petintrideset v tujini, med njimi po štiri v angleščini in makedonščini, šest v hrvaščini, po tri v nemščini, srbščini in turščini, po dve v španščini, češčini in italijanščini. Nastopal je na vrsti mednarodnih literarnih festivalov, tudi na PEN World Voices Festivalu v New Yorku. Prejel je več nagrad, med njimi nagrado Prešernovega sklada leta 2001 za knjigo Zakon želje. Uči založništvo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Rad bere, gleda filme, posluša glasbo in potuje. 

Druge avtorjeve knjige

Izdelava: Pika vejica