Imena, ki so jih pustile za seboj

Clare Azzopardi

(prevod: Breda Biščak)

Stopinje (2019) • kratke zgodbe

Kupi

Clare Azzopardi (1977) je  pisateljica, dramatičarka, avtorica slikanic za otroke in profesorica malteščine na malteški univerzi. Za pričujočo zbirko kratkih zgodb Imena, ki so jih pustile za seboj (2014) in za zbirko kratkih zgodb Zelena linija (2006) je prejela malteško nacionalno literarno nagrado. Leta 2015 je bila izbrana za enega več o knjigi

Vsaka lutka je bila sirota in vsaka je bila grda. Polly jih je vse našla na ulici in nesla domov, ker ji je bilo to pač v navadi, pobrala je vse, kar ji je prišlo pod roko. Nikakor ni že od samega začetka načrtovala, da bo imela nekoč dnevno sobo polno lutk, kje pa. A ko so tekla leta, se ji je načrt porodil sam od sebe in v glavi ji je zdaj odzvanjala samo ena številka: triinšestdeset.

Predstavitev knjige

Clare Azzopardi (1977) je  pisateljica, dramatičarka, avtorica slikanic za otroke in profesorica malteščine na malteški univerzi. Za pričujočo zbirko kratkih zgodb Imena, ki so jih pustile za seboj (2014) in za zbirko kratkih zgodb Zelena linija (2006) je prejela malteško nacionalno literarno nagrado. Leta 2015 je bila izbrana za enega izmed desetih novih evropskih pisateljskih glasov. V zbirki Imena, ki so jih pustile za seboj avtorica daje glas ženskam iz nižjega in srednjega družbenega sloja različne starosti, izobrazbe in različnih značajev. Nameni jim različne socialne vloge (beračice, zdomske kuharice, književne ustvarjalke, časopisne urednice itn.) v mali otoški družbi in tako razširi stereotipni nabor literarnih vlog, ki jim je bil tradicionalno namenjen. Drobci iz vsakdanjega življenja teh žensk tvorijo prikaz malteškega življenja v dvajsetem in zgodnjem enaindvajsetem stoletju.

Clare Azzopardi

Clare Azzopardi (1977) je  pisateljica, dramatičarka, avtorica slikanic za otroke in profesorica malteščine na malteški univerzi. Za pričujočo zbirko kratkih zgodb Imena, ki so jih pustile za seboj (2014) in za zbirko kratkih zgodb Zelena linija (2006) je prejela malteško nacionalno literarno nagrado. Leta 2015 je bila izbrana za enega izmed desetih novih evropskih pisateljskih glasov.

Izdelava: Pika vejica