Dan, ko me ljubiš

Marjan Strojan

Prišleki (2003) • poezija

Besedilo na zavihu napisala Tina Kozin Marjan Strojan je ustvarjalec, ki se je v slovenski literarni prostor najprej zapisal kot izvrsten prevajalec angleške in ameriške poezije (kar dvakrat je prejel Sovretovo nagrado). Od svojega prvenca Izlet v naravo s svojim izvirnim pesniškim opusom izrisuje podobo specifičnega, razgledanega avtorja, s prefinjenim več o knjigi

Dan, ko me ljubiš, si najprej zapomnim po sveže opranem perilu oblakov

Predstavitev knjige

Besedilo na zavihu napisala Tina Kozin Marjan Strojan je ustvarjalec, ki se je v slovenski literarni prostor najprej zapisal kot izvrsten prevajalec angleške in ameriške poezije (kar dvakrat je prejel Sovretovo nagrado). Od svojega prvenca Izlet v naravo s svojim izvirnim pesniškim opusom izrisuje podobo specifičnega, razgledanega avtorja, s prefinjenim občutkom za humor in ironijo. Za zbirko Parniki v dežju (1999) je prejel Veronikino nagrado. V najnovejši zbirki Dan, ko me ljubiš ostaja avtor zvest svoji poetiki.

Marjan Strojan

Marjan Strojan je izdal šest zbirk poezije: Izlet v naravo (1990), Drobne nespečnosti (1991), Parniki v dežju (1999), Dan ko me ljubiš (2003), Pokrajine s senco (2006), Vreme, kamni, krave (2010) ter številne prevode iz angleške in ameriške poezije, nazadnje prevod Canterburyjskih povesti Geoffreyja Chaucerja, ki je izšel pri CZ z letnico 2012. Uredil in v glavnem prevedel je Antologijo angleške poezije od Beowulfa do konca XX. stoletja. Dvakrat je bil nagrajen s Sovretovo nagrado (za prevoda Beowulfa in Miltonovega Izgubljenega raja), za Parnike v dežju pa si je s Cirilom Zlobcem delil Veronikino nagrado (2000).

Druge avtorjeve knjige

Izdelava: Pika vejica