LUD Literatura

Ana Pepelnik (foto: Mojca Pišek)

Ana Pepelnik

Ana Pepelnik, rojena 1979 v Ljubljani. Njen pesniški prvenec Ena od variant kako ravnati s skrivnostjo je izšel leta 2007, njena druga pesniška zbirka Utrip oranžnih luči na semaforjih pa leta 2009. Prevaja (pretežno) poezijo iz (pretežno) ameriške literature: Elizabeth Bishop, James M. Schuyler, Matthew Zapruder, Joshua Beckman, Noelle Kocot, Matthew Rohrer in v angleščino: Tone Škrjanec in Primož Čučnik. Sodeluje pri mednarodnem pesniškem spletnem in multimedijskem projektu Metropoetica, kot govorka daje glas zvočno pesniškim performansom (v duetu s pesnikom Andrejem Hočevarjem in v triu CPG Impro). Občasno objavlja v literarnih revijah in sem ter tja špikerira na Radiju Študent.

Avtorjevi novejši prispevki
  • 40 dni za življenje

    Zavod Božji otroci od 10. februarja do 20. marca letos [2016]  pred Ginekološko kliniko v Ljubljani ponovno organizira shode z nazivom »40 dni … →

  • tehno

    O tem kako se sploh ne čudim da nič ne čutim. O samomoru. Ki prepreči mojega. O hvaležnosti. O tem … →

  • najožja pesnitev

    Najkrajša pesnitev se začne danes. V tem trenutku ko sneg pada že tretjič letos. To je leto 2013. Februar. Ko … →

Vsi avtorjevi prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.