LUD Literatura

Aljaž Glaser

Aljaž Glaser

Aljaž Glaser je magister primerjalne književnosti in rusistike. Leta 2015 je za Znanstveno založbo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani iz cerkvene slovanščine vzhodne redakcije prevedel Pripoved o minulih letih, »začetno kroniko« Kijevske države. Za zbornik Pismenost in kultura Kijevske Rusije (ZZFF, 2019) je prispeval prevoda zakonika Kijevske države, znanega kot Ruska pravda, in Žitja Teodozija Pečerskega. Iz sodobne ruščine je prevajal poezijo Mandelštama (kratek izbor za revijo LUD Literatura, 2013), Lermontova (Didakta, 2014) in Sedakove (Družina, 2019). Kot član umetniškega kolektiva Freštreš je dobitnik nagrade za odlično slovensko oblikovanje na bienalu Brumen 2019.

Avtorjevi novejši prispevki
  • Ob koncu leta Dostojevskega

    Leto 2021 je zaznamovala 200-letnica rojstva Fjodorja Mihajloviča Dostojevskega, čigar delo predstavlja enega vogelnih kamnov sodobne ruske in svetovne književnosti.

Vsi avtorjevi prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.