LUD Literatura

Revija Literatura je osrednji slovenski mesečnik za književnost, ki kot samostojna revija izhaja od leta 1989, ko se je odcepila od revije Problemi. V več kot 30 letnikih izhaja neprekinjeno; v zadnjih letih v devetih zvezkih, po šest enojnih in tri dvojne številke letno.

Prinaša izvirno in prevedeno poezijo in prozo ter izvirne in prevedene eseje, izstopajo tematski bloki (npr. Slovenska literatura in film, Slavljenje hibridnosti – o postkolonializmu, Literarni mediji jutri, Wittgenstein – sto let Traktata, Kdo je lahko slovenski_a pisatelj_ica?). Posebna pozornost gre še intervjujem in knjižnim ocenam, številke pogosto zaključi strip.

Vlogo glavnega oziroma odgovornega urednika so v minulih letih zasedali Jani Virk, Vid Snoj, Igor Zabel, Igor Bratož, Tomo Virk, Matevž Kos, Samo Kutoš, Andrej Blatnik, Urban Vovk, Primož Čučnik in Maja Šučur.

Vse številke revije Literatura

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.