Ni videti, kot bi moralo biti? Poglejte na spletu.

LUD Literatura

Enajsta delavnica kreativnega pisanja LUD Literatura

Neja Tomšič, Janez Grm in Tatjana Knapp nastopajo na Knjižnici pod krošnjami

Enajsta delavnica kreativnega pisanja LUD Literatura

Poezija. Kratka zgodba. Književna kritika. Kritika mladinske književnosti.

Tradicionalne delavnice že od jeseni 2004 prinašajo izide. Nekateri udeleženci so medtem pričeli objavljati v osrednjih književnih revijah, drugim izhajajo knjige, ki dobivajo nagrade, tretji zmagujejo na literarnih tekmovanjih, četrti so se zaposlili pri slovenskem knjižnem časopisju in v literarnih ustanovah. Povratniki se srečujejo z novimi pisci, vsi pa prinašajo nove pesmi, zgodbe in misli. Lahko se pridružite.

Pesniško delavnico vodi Uroš Zupan, dobitnik Jenkove in Župančičeve nagrade, nagrade Prešernovega sklada in nagrade za najboljši prvenec, avtor petnajstih knjig, izdanih v Sloveniji, in šestih, izdanih v tujini, zastopan v številnih domačih in tujih antologijah.

Kratko zgodbo usmerja Andrej Blatnik, dobitnik Župančičeve nagrade in nagrade Prešernovega sklada, avtor dvanajstih knjig, izdanih v Sloveniji, in dvaindvajsetih, izdanih v tujini, predavatelj založniških študij na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

Kritiko poučuje Urban Vovk, dolgoletni urednik kritiške rubrike v reviji Literatura, avtor treh kritiško-esejističnih knjig, dobitnik Stritarjeve nagrade, ustanovni član in prvi predsednik Društva slovenskih literarnih kritikov ter idejni oče nagrade kritiško sito.

Kritiko mladinske književnosti usmerja Gaja Kos, dolgoletna urednica rubrike Robni zapisi v Literaturi, s Stritarjevo nagrado nagrajena kritičarka, ki se zlasti posveča mladinski književnosti.

Z analizo besedil in izkušnjami bodo sodelovali še drugi uveljavljeni poznavalci in ustvarjalci posameznih zvrsti.

Delavnice bodo potekale od sredine septembra do sredine decembra na popoldanskih srečanjih sredi Ljubljane.

Če želite na kateri od njih sodelovati, pošljite za poezijo deset pesmi (v eni datoteki) na uros.zupan2@guest.arnes.si, za kratko zgodbo dve zgodbi v dolžini do pet strani (do 10.000 znakov) vsaka na Andrej.Blatnik2@guest.arnes.si, za kritike pa oceno, dolgo približno sto vrstic, na liturban@yahoo.co.uk ali za kritiko mladinske književnosti na gaja.kos@gmail.com, do 1. septembra 2013. Pripišite čim več o sebi in omenite svoje ustvarjalne izkušnje, želje in potrebe.

Za dinamično ravnovesje v skupini si voditelji pridržujejo pravico izbire med prijavljenimi. Pridržujejo si tudi pravico, da katere od delavnic zaradi neustreznega števila prijav ne izpeljejo. O izbiri bodo prijavljeni obveščeni konec septembra. Posebej opozarjamo, da delavnice niso namenjene besedilom za otroke in mladino, odlomkom iz romanov in spominskim in dnevniškim zapisom.

Udeležba je prostovoljna in brezplačna. Pogoj zanjo je dostop do elektronskega naslova in zmožnost dela v skupini. 

Delavnice kreativnega pisanja sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

LUD Literatura
Erjavčeva 4
1000 Ljubljana
tel.: 01 251 43 69 ali 01 426 97 60
www.ludliteratura.si
Literaturina obvestila vam pošiljamo v prepričanju, da vas zanimajo. Lahko se odjavite.