Strah pred naivnostjo

Tomo Virk

Novi pristopi (2000) • teorija

Tomo Virk (1960) je literarni teoretik, esejist in prevajalec (med drugim dela Schlegla, Jaußa, Adorna, Lukacsa, Gadamerja …). Med letoma 1993 in 1996 je bil glavni urednik revije Literatura. Zaposlen je na oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo ljubljanske Filozofske fakultete. Razprava o poetiki postmodernistične proze Strah pred naivnostjo več o knjigi

Toda kje jo najti?

Predstavitev knjige

Tomo Virk (1960) je literarni teoretik, esejist in prevajalec (med drugim dela Schlegla, Jaußa, Adorna, Lukacsa, Gadamerja …). Med letoma 1993 in 1996 je bil glavni urednik revije Literatura. Zaposlen je na oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo ljubljanske Filozofske fakultete. Razprava o poetiki postmodernistične proze Strah pred naivnostjo je njegova deveta knjiga. Za zbirko esejev Ujetniki bolečine je prejel nagrado Marjana Rožanca.

Tomo Virk

Tomo Virk (1960) je literarni zgodovinar in teoretik, esejist in prevajalec, redni profesor na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo ljubljanske Filozofske fakultete. Za zbirko esejev Ujetniki bolečine (Mihelač, 1993) je prejel nagrado Marjana Rožanca, za knjigo Bela dama v labirintu: idejni svet J. L. Borgesa (LUD Literatura, 1994), ki je leta 2013 izšla tudi v hrvaškem prevodu, nagrado zlata ptica, za znanstveno monografijo Strah pred naivnostjo: poetika postmodernistične proze (LUD Literatura, 2000) pa zlati znak ZRC SAZU.

Druge avtorjeve knjige

Izdelava: Pika vejica