Preobrazba

Peter Kuper

(prevod: Primož Čučnik)

Littera picta (2021) • strip

Kupi

Franz Kafka se je leta 1883 rodil v Pragi, pisal je v nemškem jeziku. Za časa svojega življenja je bil precej neznan, po smrti pa je postal eden najvplivnejših pisateljev 20. stoletja. Njegova kratka zgodba Preobrazba, ki je bila napisana leta 1915, velja za eno njegovih največjih mojstrovin. Njen junak več o knjigi

Predstavitev knjige

Franz Kafka se je leta 1883 rodil v Pragi, pisal je v nemškem jeziku. Za časa svojega življenja je bil precej neznan, po smrti pa je postal eden najvplivnejših pisateljev 20. stoletja. Njegova kratka zgodba Preobrazba, ki je bila napisana leta 1915, velja za eno njegovih največjih mojstrovin. Njen junak Gregor Samsa je eden najbolj znanih literarnih likov.

Peter Kuper je stripar in illustrator, ki svoja dela redno objavlja v številnih revijah in časopisih, med drugim tudi v New Yorkerju. V slovenskem jeziku smo že spoznali dva njegova stripa, povezana z literaturo; pri Stripburgerju je izšla zbirka stripovskih zgodb Kafka, ustvarjena po različnih Kafkovih kratkih zgodbah. V zbirki Littera Picta pa je lani izšel strip, ki je nastal na podlagi knjige Josepha Conrada Srce teme.

 

Druge avtorjeve knjige

Izdelava: Pika vejica