Meja

Peter Semolič

Prišleki (2002) • poezija

  • nominacija za Veronikino nagrado

Besedilo na zavihu napisala Barbara Pogačnik Meja je šesta pesniška zbirka večkratnega nagrajenca (med drugim dobitnika nagrade Prešernovega sklada) in enega izmed osrednjih avtorjev devetdesetih Petra Semoliča. Knjiga predstavlja izbor pesmi, ki jih avtor iz različnih razlogov ni uvrstil v svoje prejšnje zbirke, a se zbirka kljub temu prebere kot več o knjigi

Ni več prinašalec luči, sam je postal predmet igre svetlobe in senc.

Predstavitev knjige

Besedilo na zavihu napisala Barbara Pogačnik Meja je šesta pesniška zbirka večkratnega nagrajenca (med drugim dobitnika nagrade Prešernovega sklada) in enega izmed osrednjih avtorjev devetdesetih Petra Semoliča. Knjiga predstavlja izbor pesmi, ki jih avtor iz različnih razlogov ni uvrstil v svoje prejšnje zbirke, a se zbirka kljub temu prebere kot homogena in posrečena celota. Meja je bila leta 2003 uvrščena v najožji izbor za Veronikino nagrado za najboljšo pesniško zbirko leta.

Peter Semolič

Peter Semolič (1967) je študiral splošno jezikoslovje in sociologijo kulture na FF v Ljubljani. Piše poezijo, prozo, radijske igre, esejistične in publicistične članke ter prevaja iz angleščine, francoščine, srbščine in hrvaščine. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in kratek roman za otroke, s svojim delom pa je vključen v okoli petdeset antologij tako doma kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik. 

Druge avtorjeve knjige

Izdelava: Pika vejica