Jakobova molitev

Dušan Merc

Prišleki (2003) • roman

Besedilo na zavihu napisala Vanesa Matajc Dušan Merc je avtor sedmih romanov, od katerih so bili že kar štirje nominirani za nagrado kresnik. Njegovi romani pripovedujejo zgodbe o iskanju možnosti, kako se prebiti skozi dušečo lavino sveta. Jakobova molitev je spoj negotovosti in razumevanja, nemoči in notranjega etičnega dostojanstva, valujočega več o knjigi

Čutil jih je zavojevalce, nove morilce, zmagovalce, kako so se približevali, bili so že čisto blizu, s prostim očesom se jih bo videlo, dobivali bodo obraze, postajali bodo ljudje, ljudje zverine, ljudje klavci.

Predstavitev knjige

Besedilo na zavihu napisala Vanesa Matajc Dušan Merc je avtor sedmih romanov, od katerih so bili že kar štirje nominirani za nagrado kresnik. Njegovi romani pripovedujejo zgodbe o iskanju možnosti, kako se prebiti skozi dušečo lavino sveta. Jakobova molitev je spoj negotovosti in razumevanja, nemoči in notranjega etičnega dostojanstva, valujočega toka zavesti in trdno predstavljenega sistema resničnosti. Roman, katerega tema je etos, izgrajen v vojni, ponuja popolnoma nov vpogled v turbulentnost drugega svetovnega ubijanja na Slovenskem.

Druge avtorjeve knjige

Izdelava: Pika vejica