Človek pod luno

Blaž Iršič

Prišleki (2019) • poezija

Kupi
  • Pranger

Težko je biti človek, sploh prvič. Blaž Iršič, ki je s prvencem pošteno prevetril slovensko poezijo, je tudi v drugi zbirki značilno predrzen in neposreden. Toda njegova navidezna provokativnost ni izraz ravnodušnosti, temveč, nasprotno, neznosne teže bivanja. Kajti odločitev za življenje je predsvsem odločitev za odgovornost in sprejemanje drugačnosti. Zato več o knjigi

Prvič sem človek,
prvič vse zajebemo.

Predstavitev knjige

Težko je biti človek, sploh prvič. Blaž Iršič, ki je s prvencem pošteno prevetril slovensko poezijo, je tudi v drugi zbirki značilno predrzen in neposreden. Toda njegova navidezna provokativnost ni izraz ravnodušnosti, temveč, nasprotno, neznosne teže bivanja. Kajti odločitev za življenje je predsvsem odločitev za odgovornost in sprejemanje drugačnosti. Zato je ta poezija tako pronicljiva v svoji neizprosnosti: ve, da je banalnost bržkone edina zanesljivost, in prav zaradi tega jo je treba toliko odločneje subvertirati.

Blaž Iršič

Blaž Iršič se je rodil v Novem mestu leta 1983. S plešo in kislega obraza nikoli kasneje ni bil več tako podoben Janezu Janši. Kasneje se je v mali šoli naučil brati in pisati in kaj več od tega ne zna niti danes.

Druge avtorjeve knjige

Izdelava: Pika vejica