Gaja Kos, Stritarjeva nagrajenka

NULL

Stritarjeva nagrada, ki jo Društvo slovenskih pisateljev podeljuje mlademu kritiku, krasi letos kritiški opus Gaje Kos. Gaja Kos, ki med drugim poleti jadra in pozimi teče na smučeh (letos je pretekla štiristo štirideset kilometrov dolg maraton čez Finsko), se v svojih kritikah posveča prozi, tudi mladinski in otroški. V reviji Literatura ureja rubriko Robni zapisi in, skupaj s Tino Kozin, zbirko Stopinje. Za Literaturin obveščevalnik se je oglasila s počitnic, kjer je, pravi, “težka depresija, ker že četrti dan ne piha, pri 40 stopinjah in stoječem zraku pa ima človek težave s koncentracijo”.

Pogovor o tekstu

Pripiši svoje mnenje

Sorodni prispevki
 • Saj ste hoteli kaj romantičnega, ali ne? 

  Urška P. Černe

  V spomin na Petra Kolška tokrat še na spletu objavljamo intervju – prvi s Kolškom sploh –, kot je leta 1999 izšel v reviji Literatura, ponatisnili pa smo ga tudi že v jubilejni 150. številki intervjujev decembra leta 2003.

 • Pri nas rezov v kulturi ni

  Zarja Vršič

  Kultura je nekaj lepega, nekaj, kar je treba deliti. Dostopnost v smislu raznolikosti programa pa ne pomeni nujno lahkotnosti.

 • Nominacija in popularizacija

  uredništvo

  Kresnik 2019: izjave avtorjev_ic o tem, kako nominacija po njihovem vpliva na popularizacijo literature in branja pri nas, a tudi, kako v tem okviru vidijo lastno uvrstitev v deseterico.

Izdelava: Pika vejica