LUD Literatura

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Rekviem v F-molu

9. 5. 2014 @ 20.00 - 21.30

Feliks S.

Anja Radaljac, ki je pred kratkim pri Literaturi izdala svoj romaneskni prvenec Polka s peščenih bankin, in Aljaž Krivec, kritik in urednik knjige Rekviem v F-molu Feliksa S., vabita na istoimenski glasbeno-gledališki performans, ki bo v petek, 9. maja, ob 20h v Slovenskem mladinskem gledališču (dvorana Stara pošta).

Kot je v svoji spremni besedi zapisal Robert Kuret:

»Feliks je bil že sam po sebi dogodek. Ponavadi je bil srce zabave. Znal se je pogovarjati s komerkoli o čemerkoli in vedno je omizje gravitiralo k njemu. In njegov ples! Njegovi nori plesni gibi so se vedno prenesli na družbo, s katero je prišel in temu je prej ali slej sledil celoten klub. Zgodilo se je tudi, da mu sploh ni bilo treba nič narediti. Le pojavil se je in cel prostor se je začel obnašati drugače. Kot da se mu ljudje ne bi hoteli izneveriti. Njegov sloves se je celo tako raznesel, da so ga šefi diskotek klicali in mu ponujali plačilo, če bi se prišel zabavat v njihov klub. Seveda jih je gladko zavrnil. Svojega užitka ne bi nikdar prodal interesu kapitala.«

Feliks S. (z umetniškim pridevkom Murr) je znano ime literarne scene. Poznamo ga po literarnih in glasbenih nastopih v alternativnih križiščih kulture (Metelkova, Pekarna, Rog …), zdajle pa je, kot je povedal sam, vendarle napočil čas, da svoje delo konkretizira v obliki zbirke poezije Rekviem v F-molu ter istoimenskega glasbenega albuma. Svoje delo bo predstavil sam, in sicer v obliki glasbeno-gledališkega performansa, saj ta, po njegovih besedah, najlaže zajame njegovo nenehno spogledovanje z različnimi oblikami umetnosti.

Povezave:

Najava Slovenskega mladinskega gledališča: http://www.mladinsko.com/o-mladinskem/novice/

Youtube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCi5bdBXydbmeOZcCrHdjrKQ

Pesniška zbirka: http://www.kudlema.com/knjizni-program/crna-zbirka/feliks-s-rekviem-v-f-molu/

Dogodek na FB: https://www.facebook.com/events/1445505615695945/

Podrobnosti

Datum:
9. 5. 2014
Čas:
20.00 - 21.30
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/1445505615695945/

Prizorišče

Slovensko mladinsko gledališče (dvorana Stara pošta)
Robbova 15
Ljubljana, 1000 SloveniaKdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.