Vija vaja ven

Neva Lučka Zver

Neusmerjena navigacija

 

Ne da bi te kdo kaj vprašal, si izpljunjen v kaos, ki ga nekaj časa skušaš oploditi z efemerno logiko ali vsaj s prežvečenimi aksiomi. Z malo sreče ljubiš. Prej ali slej si znova sam, tokrat brez orientacije. In kaj potem? Srebrno morje, slepe ceste, mir praznin. Divji otoki, ki sprejmejo le neme goste.
Kaj potem, ko si končno živ in potešen, kot si dejal povsem brez skrbi? Mar ni potem prepozno, da bi bedel?

 

 

 

Poskus kaosologije

 

Vrezal si nebo brez zvezd v njeno kožo.
Čeznjo si napel vzorce in razvejal pristne iluzije prihodnosti, ki se hranijo same s seboj, dokler jih absurdnost lastnih zakonov ne izravna s popokano zemljo.
Svetlobne lovke s slastjo objemajo nove galaksije, ki jih ustvarjajo sproti in v oblakih muh, medtem ko sesuvajo vse svete kategorije in s posebnim užitkom vzročnost.

 

 

 

Watasenia scintillans

 

Fluorescentni lignji prirejajo inkognito zabave na obalah, ki lebdijo na stičišču sanjanih svetov. Omamljajo se s svetlobo, ki v gluhih morskih jarkih ribe izmika roki podvodnih tokov. Bioluminiscenca namreč fascinira zmedene kreature, ki v tišini dna iščejo luč. Infiltracija ribičev in turistov rahlo ogroža plavajočo atmosfero, vendar zabrisane noči za zdaj še niso bile odpihnjene globlje v grlo razdraženih oceanov, ki se že kremžijo ob misli na razvrat. Diskretni uživalci modrih žarkov lahko morda še najdejo ta prostor-čas.

O avtorju. Neva iz Ljubljane je diplomirala iz filozofije in iz politologije, magistrirala iz filozofije in zgodovine umetnosti ter iz filozofije religije, in izdala eno zbirko pesmi. 

Avtorjevi novejši prispevki
Bodi udeležen. Sodeluj. Prijavi se na novice.
Pogovor o tekstu

Pripiši svoje mnenje

Sorodni prispevki
 • 2 pes & mi

  Anja Silovšek

  Dinozavri   Dinozavri so umrli spomladi tako kot tudi mi krepamo od sonca. V glavnem mestu srkam Whiskey in bulim v baročno krhkost boja. Na … →

 • V Odeso (za Richarda)

  Jennifer Clement

  Če bi lahko napisala vodo, bi plaval / ali pil, ko bi napisala morje, ocean, / bi popil poln kozarec.

 • Albini Pandur

  Tibor Hrs Pandur

  Kako povzet življenje človeka v parih stavkih, v nekaj besedah? Kako se zahvalit, kako se oddolžit, kako povrnit desetletja ljubezni nekomu, ki je svoje življenje … →

Izdelava: Pika vejica