Nina Medved (foto: Gregor Salobir)

Nina Medved

Nina Medved, zaobljubljena negi besede in svetlobe. Zrasla iz študija primerjalne književnosti in francoščine. Kot zmagovalki festivala mlade literature Urška (2019) ji je pri JSKD izšel pesniški prvenec Drseči svet. Njena poezija domuje tudi v literarnih revijah, živih nastopih in nekaterih drugih jezikih: nemškem, grškem, angleškem, francoskem … Soustvarja literarne dejavnosti v Mariboru, po Sloveniji in v Franciji, denimo Slovenske dneve knjige v Mariboru in Sejem otroške in mladinske poezije v Tinqueuxu. Prevaja predvsem iz francoščine: Makine, Teulé, Goffette, Soletti, Gellé, Forte, Lécroart, Tholomé, Gogos, Prendjova. Opogumlja mlade literarne glasove, najbolj dosledno v sklopu delavnice na II. gimnaziji. S fotografijo ustvarja samostojne fotografske projekte (I take France takes me in Negativni prostor), sodelovala je v selekcioniranih skupinskih razstavah, opremlja pesniške knjige, pokriva festivale, portretira umetnike. Se čuti doma tam, kjer ustvarja.

Avtorjevi novejši prispevki
 • Antijunakom dam šanso, da se spet najdejo

  Ponavadi on zastavlja vprašanja, tokrat naj vprašanja nekoliko razkrijejo njega: Marko Golja, pisatelj, komparativist, novinar Radia Slovenija. Rojen v Mariboru pred šestimi desetletji, živi v Ljubljani.

 • O čem sanja Jürgen Klopp

  O čem sanja Jürgen Klopp,
  ko prvič prespi v Mariboru?

 • Vojaški rok

  Litva je uvedla obvezno služenje vojaškega roka. Zdaj mladi Litvanci med 18. in 25. letom proti svoji volji odhajajo v vojsko, trdo … →

Vsi avtorjevi prispevki

Izdelava: Pika vejica