Mirana Likar Bajželj (foto: Matic Bajželj)

Mirana Likar Bajželj

Mirana Likar Bajželj se je rodila leta 1961 v Novem mestu. Po izobrazbi je profesorica slovenščine in diplomirana bibliotekarka, študirala je na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Zaposlena je kot učiteljica slovenščine na osnovni šoli. Pisati je začela pozno, okoli leta 2006. Leta 2007 je zmagala na literarnem festivalu Urška. Leta 2009 je izšla njena prva knjiga kratkih zgodb z naslovom Sobotne zgodbe.  Zbirka je bila leta 2010 nominirana za najboljši prvenec in za nagrado fabula 2011. Leta 2012 je izšla njena druga knjiga, zbirka kratkih zgodb Sedem besed.

Njene kratke zgodbe so bile doslej objavljene v različnih literarnih revijah, predvsem v Sodobnosti in Literaturi, na spletnem portalu Airbeletrina in na Radiu Slovenija. Mirana Likar Bajželj se je podpisala tudi pod prevod lastne zgodbe, ki je bila objavljena v novosadskih Poljih in Sarajevskih zvezkih.

Nekaj njenih kratkih zgodb je bilo nagrajenih na različnih proznih natečajih.

Avtorjevi novejši prispevki
  • Dionizovi prašički

    Maarit je s Finske. Pred njo nisem poznala nikogar od tam. Na študiju smo zbrani z vseh vetrov. Mednarodno pravo pač. Za razliko od večine kolegov Maarit ve, kje je Slovenija, in je nikoli, ampak res nikoli, ne zamenjuje z Slovaško, kar je za bodočo strokovnjakinjo, specializirano za mednarodno pravo, sicer pričakovano, a ne samo po sebi razumljivo.

  • Valerca

      Aleši, za najsvetlejše besede mojih otroških poletij.   Ležimo na Križnikovem kozolcu in gledamo dol na cesto, kjer je … →

Vsi avtorjevi prispevki

Avtorjeve knjige

Izdelava: Pika vejica