Lara Paukovič

Lara Paukovič

Lara Paukovič (1993), podiplomska študentka primerjalne književnosti in anglistike. Večino prostega časa žrtvuje za urednikovanje literarne sekcije kulturne platforme Koridor – križišča umetnosti, pisanje za različne medije, obiskovanje in organizacijo literarnih dogodkov ter pisanje lastne proze. Ljudje ji pogosto očitajo, da se ne zna zabavati. Kar je tudi res.

Avtorjevi novejši prispevki
 • Zaupati kritiku ali influencerju?

  Komu vse je danes dovoljeno, da kritiko podaja? In kako škodljivo za kritiško polje je to, da platforme za vzpostavitev javnega diskurza niso več samo mediji (ki se vse bolj selijo v internetno sfero), ampak tudi socialna omrežja, blogi, osebne spletne strani in podobno?

 • Resnica o uspehu

  Navsezadnje ne šteje, kje vse so omenjali tvojo knjigo, na koliko naslovnicah si se pojavil, koliko nagrad si dobil – ko bo ves pomp mimo, boš še vedno sam s sabo sedel za svojo pisalno mizo in se soočal z natanko istimi vsakdanjimi težavami, kot si se, ko si bil še povsem anonimen.

 • Deset predbožičnih zabav

  Z Alenom sva imela do predbožičnih zabav diametralno nasproten odnos. On jih je oboževal, jaz pa sem se vsako leto … →

 • Prebirati knjige pomeni prebirati svet

  Pet vprašanj za tuje goste letošnjega mednarodnega kritiškega simpozija Umetnost kritike Inso Wilke (Nemčija), Danielo Strigl (Avstrija), Dinka Kreha (Hrvaška) in Olgo Pek (Češka).

 • Soigralca

  Ura je devet zvečer, še vedno je vroče. Na športno igrišče v obrobnem ljubljanskem naselju se spušča tema. Kljub pozni uri … →

Vsi avtorjevi prispevki

Izdelava: Pika vejica