Katarina Majerhold

Katarina Majerhold

Katarina Majerhold je diplomirala in magistrirala iz filozofije na oddelku za filozofijo Filozofske fakultete v Ljubljani. Študirala je tudi v tujini (Danska, Norveška). Ukvarja se s filozofijo ljubezni, čustev, filozofskim svetovanjem in etiko, občasno tudi s pisanjem scenarijev za igrane in dokumentarne filme za RTV Slovenija. Občasno piše poezijo in kratko prozo, ki ju objavlja v raznih medijih, od revij do radija. Je tudi nekdanja glavna urednica Andragoških spoznanj in članica uredništva (2008-2011), nekdanja članica uredništva Sodobnosti (2002-2012) in v uredniškem odboru Časopisa za kritiko znanosti (1998-). Izdala je tudi vrsto knjig, leta 2012 knjigo Živeti (Koda) in Ljubav u filozofiji (Psihopolis), leta 2015 Ljubezen skozi zgodovino (Mladinska knjiga/CZ), leta 2016 Love, Its Origin and Modifications (Založba Obzorja) in leta 2017 knjigo Čustveni izzivi (Rokus-Klett). Članke je objavljala tudi v knjigah v tujini (ZDA, Kanada, Brazilija, Nemčija). Leta 2017 je objavila članek “History of Love” v Internet Encyclopedia of Philosophy.

Avtorjevi novejši prispevki
  • Nepolitična in neekonomsko motivirana umetnost ne obstaja

    Pantićeva naloga je nadvse ambiciozna in zahtevna: pokazati, kako so različne umetniške tehnike od nekdaj v službi določene politične ideologije, materialnih vidikov produkcije in družbenih razmerij, ne glede na to, ali je šlo za antiko, impresionizem ali (post)modernizem.

  • Kako naj se družba izvije iz primeža neoliberalizma?

    Franček Drenovec je tako rekoč »hišni« avtor Založbe /*cf., saj je v manj kot desetletju to že njegova tretja knjiga, ki so jo izdali. Drenovec je več kot trideset let delal v Banki Slovenije kot finančni analitik, kar mu je omogočilo spremljanje neoliberalnega osvajanja Slovenije od blizu. Del teh izkušenj je zapisal v več knjigah.

  • Dimnik Mladika

    Pred tremi urami so člani upravnega odbora največje slovenske kemične tovarne Mladika za seboj zaprli vrata. Na zasedanju odbora so bili tudi bodoči japonski investitorji. Majhni, prijazni, a vendar odločni predstavniki dežele vzhajajočega sonca.

Vsi avtorjevi prispevki

Izdelava: Pika vejica