Anja Kümmel

Anja Kümmel

Anja Kümmel (1978) živi v Berlinu. V Los Angelesu, Madridu in Hamburgu je študirala španščino in študije spola, od leta 2009 deluje kot neodvisna avtorica in novinarka. Ob mnogih objavah v literarnih revijah in antologijah je objavila pet romanov; La Danza Mortale (2004), Das weiße Korsett (2007), Hope’s Obsession (2008), Träume Digitaler Schläfer (2012) in V oder die Vierte Wand (2016). Med drugim je bila prejemnica rezidenčnih štipendij za bivanje v hiši Alfreda Döblina, umetniški hiši Lukas in poveljniški hiši Dilsberk, dobila je literarno štipendijo umetniškega fundacije Baden-Württemberg, pa tudi literarno nagrado GEDOK 2010.

Avtorjevi novejši prispevki
  • Brez kaosa ni kvantne teorije

    Marsikatera podoba iz tretje pesniške zbirke Jane Putrle Srdić To noč bodo hrošči prilezli iz zemlje se zdi znana, kakor da že videna, kot bi se je, kljub potujitvi opisa, od nekje spominjali.

  • V večnem jetlagu med dvema svetovoma

    Včasih zadostuje že majhen obrat črk, ki na igriv način spremeni pomen besede ali celo izlušči pomene, ki so že od nekdaj skriti v jeziku. Zgodba Iz Oblivije, zadnja v zbirki Hudičev jezik, predstavlja vrhunec ustvarjalnosti Veronike Simoniti.

Vsi avtorjevi prispevki

Izdelava: Pika vejica